Des del Barcelonès a l’Alt Empordà, des del Gironès al Montsià, des de Les Garrigues al Segrià, passant pel Vallès Occidental, el Baix Llobregat, Tarragona, la Terra Alta, La Noguera, La Selva, el Priorat… Així, fins a 21 comarques són les que es podran “recórrer i tastar” –sense sortir de la Plaça Catalunya– de la […] 50 productors catalans porten a Barcelona el millor oli d’oliva nou del país és un article de EbreDigital.cat.
Des del Barcelonès a l’Alt Empordà, des del Gironès al Montsià, des de Les Garrigues al Segrià, passant pel Vallès Occidental, el Baix Llobregat, Tarragona, la Terra Alta, La Noguera, La Selva, el Priorat… Així, fins a 21 comarques són les que es podran “recórrer i tastar” –sense sortir de la Plaça Catalunya– de la mà dels olis d’oliva verge extra (OOVE) de primera premsada dels 50 productors que participaran en el 1r Mercat de l’oli nou de Barcelona.. Serà del 21 al 23 de novembre, quan aquest espai emblemàtic de la ciutat es converteixi, per primera vegada, en l’aparador més gran de l’oli d’oliva verge extra català, el de més qualitat del país. Un aparador obert a tothom per comprar l’oli més preuat, el del primer raig. La proposta es completa amb una oferta gastronòmica de cuina catalana de temporada i una aula de tast amb xerrades i demostracions en directe guiades per experts de la divulgació de la cultura de l’oli.. L’esdeveniment, impulsat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, a través de PRODECA, la Promotora dels aliments catalans, pretén apropar l’oli d’oliva verge extra al públic barceloní, però, sobretot, vol fer valdre aquest ingredient culinari tan nostre, símbol de la dieta mediterrània, així com donar visibilitat al sector oleícola català i reforçar el vincle entre productors i ciutadania.. Un aparador de la varietat i qualitat de l’OOVE català. A través dels 50 productors, el Mercat de l’oli nou oferirà al visitant l’oportunitat de fer un recorregut divers pels diferents olis d’oliva que s’elaboren arreu del territori. Així, es podran tastar no només olis de l’apreciada i fina arbequina de les Garrigues i d’altres zones del Camp de Tarragona; també olis d’oliva de la varietat farga, representativa del patrimoni genètic de les Terres de l’Ebre; olis de la varietat grossal, que trobem al Pallars i al Montsec; de les varietats carrasquenya i vera del montserratí, típiques de les comarques vallesanes i la Catalunya Central; o també OOVE de la varietat tocada per la Tramuntana, l’argudell, originària de l’Alt Empordà.. A Catalunya trobem més de 60 varietats autòctones identificades d’oliveres que donen fruit a un gran ventall d’OOVE, alguns d’ells emparats per les cinc denominacions d’origen protegides (DOP): Les Garrigues, Siurana, Terra Alta, Baix Ebre-Montsià i Empordà. Molts d’aquests olis són elaborats en cooperatives i d’altres són fruit de l’esforç de petits o mitjans elaboradors. Serà, per tant, una oportunitat única a tastar el territori català a través del seu or líquid, perquè cada ampolla d’OOVE atresora paisatge i guarda històries d’esforç i tradició. I una oportunitat per a descobrir també la seva versatilitat a la cuina, per conèixer trucs i secrets d’un producte que, tot i ser tan estimat, és moltes vegades un gran desconegut. Experiències que, a més, poden acabar en l’acte de comprar i emportar-se a casa el millor oli d’oliva sense intermediaris.. Una experiència gastronòmica gratuïta i per a tothom. La Plaça Catalunya de Barcelona, a més de convertir-se en un mercat obert i gratuït, acollirà moltes més experiències, pensades per a famílies, joves i foodies.. Hi haurà tallers i exhibicions de cuina en directe a l’aula gastronòmica, amb cuiners i cuineres d’arreu del territori; foodtrucks amb cuina de proximitat i temporada, elaborada amb oli nou com a protagonista; una barra de vins catalans, que permetrà maridar els tastos; i un espai de degustació amb taules i cadires per gaudir de l’ambient del mercat.. En definitiva, serà un esdeveniment que combinarà gastronomia, cultura i divulgació. Un aparador i mercat que vol esdevenir cita anual imprescindible del calendari gastronòmic de la ciutat i de tot Catalunya i que s’estrena aquest novembre de 2025, coincidint amb l’any en què Catalunya és Regió Mundial de la Gastronomia, reafirmant, d’aquesta manera, el paper central del producte local i de la nostra cuina.. 50 productors catalans porten a Barcelona el millor oli d’oliva nou del país és un article de EbreDigital.cat.
Des del Barcelonès a l’Alt Empordà, des del Gironès al Montsià, des de Les Garrigues al Segrià, passant pel Vallès Occidental, el Baix Llobregat, Tarragona, la Terra Alta, La Noguera, La Selva, el Priorat… Així, fins a 21 comarques són les que es podran “recórrer i tastar” –sense sortir de la Plaça Catalunya– de la mà dels olis d’oliva verge extra (OOVE) de primera premsada dels 50 productors que participaran en el 1r Mercat de l’oli nou de Barcelona.. Serà del 21 al 23 de novembre, quan aquest espai emblemàtic de la ciutat es converteixi, per primera vegada, en l’aparador més gran de l’oli d’oliva verge extra català, el de més qualitat del país. Un aparador obert a tothom per comprar l’oli més preuat, el del primer raig. La proposta es completa amb una oferta gastronòmica de cuina catalana de temporada i una aula de tast amb xerrades i demostracions en directe guiades per experts de la divulgació de la cultura de l’oli.. L’esdeveniment, impulsat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, a través de PRODECA, la Promotora dels aliments catalans, pretén apropar l’oli d’oliva verge extra al públic barceloní, però, sobretot, vol fer valdre aquest ingredient culinari tan nostre, símbol de la dieta mediterrània, així com donar visibilitat al sector oleícola català i reforçar el vincle entre productors i ciutadania.. Un aparador de la varietat i qualitat de l’OOVE català. A través dels 50 productors, el Mercat de l’oli nou oferirà al visitant l’oportunitat de fer un recorregut divers pels diferents olis d’oliva que s’elaboren arreu del territori. Així, es podran tastar no només olis de l’apreciada i fina arbequina de les Garrigues i d’altres zones del Camp de Tarragona; també olis d’oliva de la varietat farga, representativa del patrimoni genètic de les Terres de l’Ebre; olis de la varietat grossal, que trobem al Pallars i al Montsec; de les varietats carrasquenya i vera del montserratí, típiques de les comarques vallesanes i la Catalunya Central; o també OOVE de la varietat tocada per la Tramuntana, l’argudell, originària de l’Alt Empordà.. A Catalunya trobem més de 60 varietats autòctones identificades d’oliveres que donen fruit a un gran ventall d’OOVE, alguns d’ells emparats per les cinc denominacions d’origen protegides (DOP): Les Garrigues, Siurana, Terra Alta, Baix Ebre-Montsià i Empordà. Molts d’aquests olis són elaborats en cooperatives i d’altres són fruit de l’esforç de petits o mitjans elaboradors. Serà, per tant, una oportunitat única a tastar el territori català a través del seu or líquid, perquè cada ampolla d’OOVE atresora paisatge i guarda històries d’esforç i tradició. I una oportunitat per a descobrir també la seva versatilitat a la cuina, per conèixer trucs i secrets d’un producte que, tot i ser tan estimat, és moltes vegades un gran desconegut. Experiències que, a més, poden acabar en l’acte de comprar i emportar-se a casa el millor oli d’oliva sense intermediaris.. Una experiència gastronòmica gratuïta i per a tothom. La Plaça Catalunya de Barcelona, a més de convertir-se en un mercat obert i gratuït, acollirà moltes més experiències, pensades per a famílies, joves i foodies.. Hi haurà tallers i exhibicions de cuina en directe a l’aula gastronòmica, amb cuiners i cuineres d’arreu del territori; foodtrucks amb cuina de proximitat i temporada, elaborada amb oli nou com a protagonista; una barra de vins catalans, que permetrà maridar els tastos; i un espai de degustació amb taules i cadires per gaudir de l’ambient del mercat.. En definitiva, serà un esdeveniment que combinarà gastronomia, cultura i divulgació. Un aparador i mercat que vol esdevenir cita anual imprescindible del calendari gastronòmic de la ciutat i de tot Catalunya i que s’estrena aquest novembre de 2025, coincidint amb l’any en què Catalunya és Regió Mundial de la Gastronomia, reafirmant, d’aquesta manera, el paper central del producte local i de la nostra cuina.. 50 productors catalans porten a Barcelona el millor oli d’oliva nou del país és un article de EbreDigital.cat.