Amb l’entrada per l’estiu, el meló ja s’ha convertit en el convidat preferit de la majoria de taules. El seu sabor refrescant i dolç sumat al seu gran contingut en nutrients i aigua, el converteixen en una estrella per als menjars d’estiu.
Amb l’entrada per l’estiu, el meló ja s’ha convertit en el convidat preferit de la majoria de taules. El seu sabor refrescant i dolç sumat al seu gran contingut en nutrients i aigua, el converteixen en una estrella per als menjars d’estiu.
Amb l’entrada per l’estiu, el meló ja s’ha convertit en el convidat preferit de la majoria de taules. El seu sabor refrescant i dolç sumat al seu gran contingut en nutrients i aigua, el converteixen en una estrella per als menjars d’estiu.. Malgrat això, encara que és una fruita deliciosa i molt saludable en general, hi ha casos en els quals s’ha de limitar el seu consum o eliminar-lo si els experts ho recomanen.. Per la resta, el meló és molt més que una fruita típica d’estiu: té una composició del 90% d’aigua que el converteix no només en una font excel·lent d’hidratació, sinó en una opció ideal per dies d’onada de calor.. A més del seu alt contingut de vitamines i minerals essencials (que inclouen vitamina A, vitamina C i potassi), són ideals perquè el nostre sistema immunològic es mantingui saludable i evitem un gran nombre de malalties.. A tot això s’hi suma l’alt contingut en fibra que té, que ajuda a tenir una digestió saludable i fins i tot a perdre pes, si és el que volem.. Malgrat que menjar meló reporta múltiples beneficis, s’ha de tenir especial atenció en els casos on, per exemple, es pateixen problemes de sucre, al·lèrgies o sensibilitat digestiva.. Pel seu alt contingut en sucre natural, el meló podria no ser una de les millors opcions per a les persones que intenten controlar aquest paràmetre. Si no es menja en moderació, l’alt contingut en fructosa podria elevar l’índex glucèmic.. A més, igual que amb qualsevol altre aliment, algunes persones podrien ser al·lèrgiques al meló. Els símptomes són picor a la boca, inflor o dificultat per a respirar després de menjar meló. Per altra banda, també es poden donar intoleràncies digestives com malestar estomacal o gasos.. Pels que tenen el sistema digestiu sensible, el meló pot ser complicat de digerir, provocant malestar a l’estómac, inflor i problemes com la síndrome de l’intestí irritable, pel que es recomana limitar o evitar el consum de meló.