La Península Ibèrica, que inclou Espanya, Portugal i Andorra, ha experimentat una gran apagada que ha provocat la falta d’energia elèctrica per a milions de ciutadans. Als domicilis dels afectats, els aparells electrònics deixen de funcionar, generant algunes inquietuds.
La Península Ibèrica, que inclou Espanya, Portugal i Andorra, ha experimentat una gran apagada que ha provocat la falta d’energia elèctrica per a milions de ciutadans. Als domicilis dels afectats, els aparells electrònics deixen de funcionar, generant algunes inquietuds.
La Península Ibèrica, que inclou Espanya, Portugal i Andorra, ha experimentat una gran apagada que ha provocat la falta d’energia elèctrica per a milions de ciutadans. A les llars dels afectats, els aparells electrodomèstics deixen de funcionar, generant certs problemes. Per exemple, els aliments emmagatzemats a la nevera o al congelador poden veure’s molt afectats. A causa de ser una circumstància poc comú, moltes persones no saben com han de gestionar aquests aliments durant una apagada de llum com la que hem viscut avui. Per aquest motiu, CSA Seguretat Alimentaria proporciona diversos mètodes i recomanacions per conservar adequadament els aliments en cas de talls d’electricitat. Durant una apagada, és fonamental deixar les portes del frigorífic i del congelador tancades tant temps com es pugui. Si les obrim sovint, l’aire fred sortirà, fet que provocarà un augment de les temperatures dels aliments i una descongelació més ràpida dels aliments del congelador. Segons els experts, una nevera tancada pot conservar el fred dels aliments durant uns quatre hores. D’altra banda, si el congelador està ple pot mantenir la temperatura durant 48 hores i durant 24 hores si està mitjanament ple. L’apagada d’avui està durat més del que s’havia previst. Per tant, es pot triar fer servir blocs de gel o gel sec per conservar la temperatura dins del refrigerador i del congelador. Els blocs de gel s’han d’ubicant dins del refrigerador, mentre que el gel sec és adequat per al congelador, ja que pot mantenir-se a temperatures baixes durant un temps de 18 a 24 hores. És essencial seguir les normes de seguretat i manipular el gel sec amb cura. Un altre mètode fàcil per intentar mantenir els aliments durant una interrupció elèctrica és agrupar-los.