Quan arriba l’hora de sopar, sovint busquem alguna cosa ràpida i que no ens impliqui molt temps de cuinat. A última hora del dia, el que volem és desconnectar i relaxar-nos; més feina no, si us plau. Però, què podem cuinar ràpidament i que sigui saludable? I si volem el mateix pels nostres fills?
Quan arriba l’hora de sopar, sovint busquem alguna cosa ràpida i que no ens impliqui molt temps de cuinat. A última hora del dia, el que volem és desconnectar i relaxar-nos; més feina no, si us plau. Però, què podem cuinar ràpidament i que sigui saludable? I si volem el mateix pels nostres fills?
Quan arriba l’hora de sopar, sovint busquem alguna cosa ràpida i que no ens impliqui molt temps de cuinat. A última hora del dia, el que volem és desconnectar i relaxar-nos; més feina no, si us plau. Però, què podem cuinar ràpidament i que sigui saludable? I si volem el mateix pels nostres fills?. Tot i que és comú haver sentit a dir que l’esmorzar és el menjar més important del dia, és fonamental saber que el sopar també hi juga un paper crucial. És important mantenir un equilibri en tots els àpats, sense ometre’n cap. L’horari dels àpats s’ha d’ajustar a les necessitats del cos, ja que continua funcionant de manera similar tant de dia com de nit.. I és que si preguntes als teus fills què volen de sopar, sempre semblen tenir-ho clar, independentment de si és el que han dinat o sopat el dia anterior. Macarrons amb tomàquet! Patates fregides! Nuggets! Però de vegades les seves peticions no són les millors per poder fer una vida sana.. La millor idea és implicar els teus fills als sopars. Perquè t’animis a cuinar amb ells et deixem algunes receptes sanes i saludables per cuinar amb els més petits perquè es converteixin en mini xefs, es diverteixin, es mengin el plat amb il·lusió i aprenguin sobre dieta saludable.. La carabassa és un aliment ric en aigua i en fibra, amb baixa aportació calòrica, conté betacarotè (un component antioxidant) i vitamina C, entre altres beneficis.. El salmó aporta als nens proteïna d’alta qualitat, ferro i vitamines. Quan es tracta de proteïnes animals que s’inclouen dues o tres vegades a la setmana, l’ideal és que siguin carns margues (pollastre o gall d’indi) i peixos blancs (lluç, llobarro…), ja que són els més fàcils de digerir (el que beneficia el son nocturn) i els que aporten més nutrients.. Gràcies al seu alt contingut d’omega-3, menjar peix estimula la producció de la melatonina, hormona que regula els cicles del son, cosa que permet un bon descans nocturn.