La Unió Europea continua amb el seu objectiu de reduir els plàstics d’un sol ús i ha aprovat una nova normativa que afectarà de ple el sector de la restauració. A partir de l’any 2030, quedaran prohibits els sobres monodosi de sucre, llet, mantega, ketchup o altres productes similars a bars, cafeteries, restaurants i hotels.
La Unió Europea continua amb el seu objectiu de reduir els plàstics d’un sol ús i ha aprovat una nova normativa que afectarà de ple el sector de la restauració. A partir de l’any 2030, quedaran prohibits els sobres monodosi de sucre, llet, mantega, ketchup o altres productes similars a bars, cafeteries, restaurants i hotels.
La Unió Europea continua amb el seu objectiu de reduir els plàstics d’un sol ús i ha aprovat una nova normativa que afectarà de ple el sector de la restauració. A partir de l’any 2030, quedaran prohibits els sobres monodosi de sucre, llet, mantega, ketchup o altres productes similars a bars, cafeteries, restaurants i hotels.. Aquesta mesura forma part del Reglament d’Envasos i Residus d’Envasos (PPWR), que busca reduir un 5% els envasos de plàstic per al 2030 i fins a un 15% per al 2040. Amb 476 vots a favor, el Parlament Europeu ha donat llum verda a una norma que impulsarà l’economia circular i fomentarà l’ús d’envasos reutilitzables o biodegradables.. Segons la normativa, tots els envasos hauran de ser reciclables, a excepció dels de fusta lleugera, suro, tèxtil, ceràmica, porcellana o cera. A partir de l’1 de gener de 2030, es prohibiran:. Envasos de plàstic d’un sol ús per a fruites i verdures fresques sense processar. Envasos per a aliments i begudes servits en restaurants o cafeteries. Sobres monodosi per a condiments, crema, sucre o mantega. Envasos petits de productes d’higiene personal. Bosses de plàstic molt lleugeres (menys de 15 micres). També s’imposaran objectius mínims de contingut reciclat i de recollida selectiva del 90% en envasos de begudes d’un sol ús abans del 2029, a través de sistemes de retorn o altres mètodes efectius.. Segons la normativa, els clients podran portar el seu propi recipient a supermercats i establiments de restauració sense cap cost afegit. Així, els locals hauran d’adaptar-se a una nova manera de servir sucre, llet o altres condiments, probablement recuperant formats a granel o dispensadors.Aquesta mesura, tot i generar incomoditats inicials a l’hostaleria, suposa un pas endavant per a la sostenibilitat ambiental i la reducció de residus, especialment en un sector que genera grans quantitats d’envasos cada dia.