El Bulli va ser un punt d’inflexió en la carrera de Ferran Adrià. Aquest restaurant, situat al parc natural del Cap de Creus, es va convertir en un referent de la gastronomia gràcies a l’esforç del reconegut xef i el seu germà, Albert Adrià. En menys de deu anys, van aconseguir les prestigioses tres estrelles Michelin.
El Bulli va ser un punt d’inflexió en la carrera de Ferran Adrià. Aquest restaurant, situat al parc natural del Cap de Creus, es va convertir en un referent de la gastronomia gràcies a l’esforç del reconegut xef i el seu germà, Albert Adrià. En menys de deu anys, van aconseguir les prestigioses tres estrelles Michelin.
El Bulli va ser un punt d’inflexió en la carrera de Ferran Adrià. Aquest restaurant, situat al parc natural del Cap de Creus, es va convertir en un referent de la gastronomia gràcies a l’esforç del reconegut xef i el seu germà, Albert Adrià. En menys de deu anys, van aconseguir les prestigioses tres estrelles Michelin.. Malgrat l’èxit aclaparador, El Bulli va tancar les portes per diversos motius, però el seu llegat continua viu, especialment en la memòria d’Adrià, que va portar la cuina d’avantguarda a l’elit gastronòmica mundial.. Trobar una taula a El Bulli era pràcticament impossible, amb llistes d’espera interminables. Tot i això, molts famosos intentaven aconseguir lloc al restaurant, però només una persona tenia garantida sempre una reserva. Segons Adrià, aquesta excepció era per a Johan Cruyff: «El vaig admirar molt. És el Steve Jobs del futbol, l’únic gran com a jugador i entrenador. Va revolucionar el futbol».. Johan Cruyff. / Arxiu. El cuiner també va destacar que «si no reservaves amb temps, no importava com et diguessis. Teníem una demanda de 2 milions de persones. El Bulli no era un restaurant de famosos. Els famosos no reserven amb un any d’antelació». Cruyff, però, era una excepció gràcies a l’admiració del xef pel futbol i pel FC Barcelona.. Tot i ser un culé declarat, Adrià va confessar que en algun moment se li va proposar obrir un restaurant al Santiago Bernabéu, però va rebutjar la idea: «Com a barcelonista, no m’era fàcil acceptar-ho. En un altre lloc com el City no hagués estat cap problema, però al Bernabéu sí».. Durant l’entrevista, el cuiner també va elogiar Lamine Yamal, destacant el seu impacte al futbol malgrat la seva joventut: «El que fa Lamine no ho va fer ni Messi a la seva edat. És increïble que amb 17 anys hagi estat nomenat millor jove a la gala de la Pilota d’Or i vuitè millor jugador del món».