La dolçor de la fruita dolça de temporada arribarà al seu clímax els pròxims dies 6 i 7 de juliol. El Mercat Municipal de Flix (Ribera de l’Ebre) acollirà GastroFruitDolç, les jornades de cuina professional dedicades a les postres, la pastisseria i la creativitat gastronòmica més goludes i pioneres de Catalunya, enguany, amb la fruita dolça com a grans protagonistes.
La fruita dolça del territori es convertirà en art de la mà de figures reconegudes com el pastry chef Miquel Guarro, l’emblemàtic Oriol Balaguer, o el xef amb estrella Michelin i estrella verda Vicent Guimerà, entre altres.
Seran dos dies per a descobrir i tastar l’excel·lència de la fruita dolça i de les postres, i per demostrar que els ingredients de temporada i de proximitat són l’autèntic luxe gastronòmic. Emmarcat en el projecte “12 mesos, 12 paisatges” de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia, GastroFruitDolç 2025 convertirà Flix en la capital de la pastisseria amb un cartell estel·lar que reinvidicarà el producte de local i el talent dolç del país.
Grans noms amb accent de territori
El cartell d’enguany combina perfectament l’excel·lència reconeguda amb el talent emergent i el compromís amb el territori. Per això, també passaran per l’escenari de Flix la pastissera especialitzada en dolços “saludables” Eva Feliu; la directora de l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona, Saray Ruiz; un dels 50 millors pastissers de Catalunya Oriol Rossell (1 Solete Repsol); o Anna Campos, de la pastisseria més antiga de Barcelona (Pastisseria Estrella).
Com no podia ser menys, també hi tindran protagonisme pastissers i pastisseres del territori ebrenc, com el flixanco Pau Carranza, de la Pastisseria Larrosa; Llorenç Peral, de la Pastisseria Els Perxis (Flix), o David del Campo, del projecte creatiu Campitös Chocoworldc (El Perelló).
Diumenge 6 de juliol: un inici d’alt voltatge dolç
La jornada inaugural, el diumenge 6, arrencarà a les 10.00 h amb una masterclass de Miquel Guarro, director creatiu de WeTheFood, reconegut per la seva elegància tècnica i el seu refinament estètic. A continuació, hi pujarà Pau Carranza, que enguany ha estat reconegut amb dos guardons destacats: Millor Pastís de Formatge 2024 i Millor Pa de Sant Jordi 2024.
La sessió continuarà amb Eva Feliu, de la pastisseria 1001 Ullastret, que ens explicarà com potenciar el sabor de la fruita dolça de temporada a la pastisseria sense fer servir làctics, una tècnica molt innovadora que permet gaudir dels dolços a nous públics amb intoleràncies i al·lèrgies.
Saray Ruiz, directora de l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona també abordarà temes com la formació, la innovació i la mirada de gènere en la professió. A la tarda, prendran el relleu noms com Oriol Rossell, reconegut entre els 50 millors pastissers de Catalunya, Llorenç Peral amb una sessió de bomboneria creativa, i David del Campo, amb una proposta on la xocolata dialoga amb l’univers creatiu més irreverent.
Dilluns 7 de juliol: xocolata, arròs i fruita dolça
El dilluns obrirà amb un dels millors pastissers xocolaters del món: Oriol Balaguer, amb una sessió on elaborarà uns bombons de xocolata amb arròs cruixent de la DOP Arròs del Delta de l’Ebre, que promet maridar paisatge i dolçor. El mestre promet, a més, moltes sorpreses que horminitzarà amb fruita de temporada. Seguirà la proposta de cuina dolça de restaurant amb Vicent Guimerà, xef de l’Antic Molí (Estrella Michelin i Estrella Verda), i la recuperació de la memòria pastissera barcelonina amb Anna Campos, que ha recuperat la pastisseria L’Estrella, la més antiga de la ciutat comtal.
La cloenda d’aquest certamen tan especial, anirà a càrrec del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, qui posarà punt final a dues jornades de showcookings de pastissers, fruita i molta màgia.
Una aposta per la creativitat, la memòria i el producte local
Amb aquesta edició, GastroFruitDolç consolida la seva aposta pel talent local i la projecció internacional, convertint Flix en un epicentre de la cultura dolça i gastronòmica catalana. El certamen, impulsat per l’Ajuntament de Flix, sorgeix com a evolució del projecte GastroEbre, iniciat el 2018 a Horta de Sant Joan, i reivindica amb orgull la feina dels pastissers, cuiners i artesans del territori, sovint poc reconeguda dins la gastronomia generalista.
A més, GastroFruitDolç també vol ser una eina de promoció agroalimentària, fomentant la innovació i valorant els productes de qualitat de les Terres de l’Ebre.
GastroFruitDolç portarà a Flix grans noms de la pastisseria per reivindicar la fruita de temporada és un article de EbreDigital.cat.
La dolçor de la fruita dolça de temporada arribarà al seu clímax els pròxims dies 6 i 7 de juliol. El Mercat Municipal de Flix (Ribera de l’Ebre) acollirà GastroFruitDolç, les jornades de cuina professional dedicades a les postres, la pastisseria i la creativitat gastronòmica més goludes i pioneres de Catalunya, enguany, amb la fruita dolça com a grans protagonistes.. La fruita dolça del territori es convertirà en art de la mà de figures reconegudes com el pastry chef Miquel Guarro, l’emblemàtic Oriol Balaguer, o el xef amb estrella Michelin i estrella verda Vicent Guimerà, entre altres.. Seran dos dies per a descobrir i tastar l’excel·lència de la fruita dolça i de les postres, i per demostrar que els ingredients de temporada i de proximitat són l’autèntic luxe gastronòmic. Emmarcat en el projecte “12 mesos, 12 paisatges” de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia, GastroFruitDolç 2025 convertirà Flix en la capital de la pastisseria amb un cartell estel·lar que reinvidicarà el producte de local i el talent dolç del país.. Grans noms amb accent de territori. El cartell d’enguany combina perfectament l’excel·lència reconeguda amb el talent emergent i el compromís amb el territori. Per això, també passaran per l’escenari de Flix la pastissera especialitzada en dolços “saludables” Eva Feliu; la directora de l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona, Saray Ruiz; un dels 50 millors pastissers de Catalunya Oriol Rossell (1 Solete Repsol); o Anna Campos, de la pastisseria més antiga de Barcelona (Pastisseria Estrella).. Com no podia ser menys, també hi tindran protagonisme pastissers i pastisseres del territori ebrenc, com el flixanco Pau Carranza, de la Pastisseria Larrosa; Llorenç Peral, de la Pastisseria Els Perxis (Flix), o David del Campo, del projecte creatiu Campitös Chocoworldc (El Perelló).. Diumenge 6 de juliol: un inici d’alt voltatge dolç. La jornada inaugural, el diumenge 6, arrencarà a les 10.00 h amb una masterclass de Miquel Guarro, director creatiu de WeTheFood, reconegut per la seva elegància tècnica i el seu refinament estètic. A continuació, hi pujarà Pau Carranza, que enguany ha estat reconegut amb dos guardons destacats: Millor Pastís de Formatge 2024 i Millor Pa de Sant Jordi 2024.. La sessió continuarà amb Eva Feliu, de la pastisseria 1001 Ullastret, que ens explicarà com potenciar el sabor de la fruita dolça de temporada a la pastisseria sense fer servir làctics, una tècnica molt innovadora que permet gaudir dels dolços a nous públics amb intoleràncies i al·lèrgies.. Saray Ruiz, directora de l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona també abordarà temes com la formació, la innovació i la mirada de gènere en la professió. A la tarda, prendran el relleu noms com Oriol Rossell, reconegut entre els 50 millors pastissers de Catalunya, Llorenç Peral amb una sessió de bomboneria creativa, i David del Campo, amb una proposta on la xocolata dialoga amb l’univers creatiu més irreverent.. Dilluns 7 de juliol: xocolata, arròs i fruita dolça. El dilluns obrirà amb un dels millors pastissers xocolaters del món: Oriol Balaguer, amb una sessió on elaborarà uns bombons de xocolata amb arròs cruixent de la DOP Arròs del Delta de l’Ebre, que promet maridar paisatge i dolçor. El mestre promet, a més, moltes sorpreses que horminitzarà amb fruita de temporada. Seguirà la proposta de cuina dolça de restaurant amb Vicent Guimerà, xef de l’Antic Molí (Estrella Michelin i Estrella Verda), i la recuperació de la memòria pastissera barcelonina amb Anna Campos, que ha recuperat la pastisseria L’Estrella, la més antiga de la ciutat comtal.. La cloenda d’aquest certamen tan especial, anirà a càrrec del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, qui posarà punt final a dues jornades de showcookings de pastissers, fruita i molta màgia.. Una aposta per la creativitat, la memòria i el producte local. Amb aquesta edició, GastroFruitDolç consolida la seva aposta pel talent local i la projecció internacional, convertint Flix en un epicentre de la cultura dolça i gastronòmica catalana. El certamen, impulsat per l’Ajuntament de Flix, sorgeix com a evolució del projecte GastroEbre, iniciat el 2018 a Horta de Sant Joan, i reivindica amb orgull la feina dels pastissers, cuiners i artesans del territori, sovint poc reconeguda dins la gastronomia generalista.. A més, GastroFruitDolç també vol ser una eina de promoció agroalimentària, fomentant la innovació i valorant els productes de qualitat de les Terres de l’Ebre.. GastroFruitDolç portarà a Flix grans noms de la pastisseria per reivindicar la fruita de temporada és un article de EbreDigital.cat.
La dolçor de la fruita dolça de temporada arribarà al seu clímax els pròxims dies 6 i 7 de juliol. El Mercat Municipal de Flix (Ribera de l’Ebre) acollirà GastroFruitDolç, les jornades de cuina professional dedicades a les postres, la pastisseria i la creativitat gastronòmica més goludes i pioneres de Catalunya, enguany, amb la fruita […] GastroFruitDolç portarà a Flix grans noms de la pastisseria per reivindicar la fruita de temporada és un article de EbreDigital.cat.
Facebook Instagram WhatsApp Telegram YouTube. Viu l’experiència de descobrir l’Illa de Buda a cop de pedal, amb una visita guiada, una degustació de productes típics i una mostra de folklore deltaic.. Els dies 21 – 22 de juny, 12 – 13 de juliol, 9 – 10 – 23 – 24 d’agost i 13 – 14 de setembre.. Les persones visitants podran comprar arròs Illa de Buda i disposar de llibres sobre la temàtica de Buda i el seu entorn.. info i inscripcions a l’Oficina de Turisme de Sant Jaume d’Enveja. 977 468039. info@santjaumeturisme.cat»}. junyBuda&BikeCategoriaNaturaPoblacióSant Jaume d’Enveja. Enguany, el ball del fanalet solidari donarà suport a l’Associació Down Tarragona. Els fanalets tindran un cost de 3 € i es podran adquirir durant la revetlla.. Els tiquets pel sopar (8 €) es poden comprar a partir del 2 fins al 19 de juny a l’Ajuntament i al Càmping Alberg.. Més informació awww.tivissa.cato al telèfon977 418 014. Consulta el programa aquí. «}. junyRevetlla de Sant Joan 2025 a TivissaCategoriaFires i FestesPoblacióTivissa. Mostrar més esdeveniments