Jeroni Castell Vidall, xef i propietari del Restaurant Les Moles, serà enguany el pregoner de les Festes Majors d’Ulldecona, que se celebraran del 30 d’agost al 7 de setembre.
Nascut a Ulldecona el 1964, va començar treballant a un supermercat familiar com a carnisser als 19 anys, i als 23 va provar sort obrint un xiringuito de pollastre a l’ast i paelles a Peníscola, on va descobrir la seva passió per la gastronomia.
El 1992, juntament amb els seus germans, va reaprofitar l’espai d’un antic restaurant a Ulldecona per crear Les Moles. Inicialment era un local de cuina tradicional amb brasa, fins que va decidir entrar a la cuina ell mateix, fent una aposta autodidacta amb formació pròpia. Dos anys després s’incorpora Carme Sauch al negoci i, actualment, amb la presència dels seus fills Pau i Roger, segueix gestionant-se en l’àmbit familiar.
Anys d’estudi, treball i pràctica, va fer possible el 2010 aconseguir el primer dels dos Sol Repsol amb els que compta actualment i el 2014 una estrella Michelin. Compta també des del 2023 amb una estrella verda Michelin pel seu compromís sostenible.
La seva cuina, d’autor, combina productes de proximitat, tècnica, creativitat i diversió. Fomenta una filosofia sostenible a través de l’hort biodinàmic, energia solar, i gestió responsable de l’aigua i els residus .
És autor de ‘Les Moles. Cocina y territorio’ (2018) i ‘La cuina de sempre per a la gent d’avui’ (2022), aquest últim inclou més de 60 receptes tradicionals catalanes actualitzades per al segle XXI i aplega el seu bagatge culinari.
Jeroni Castell serà enguany el pregoner de les Festes Majors d’Ulldecona és un article de EbreDigital.cat.
Jeroni Castell Vidall, chef and owner of Restaurant Les Moles, will be the announcer for the Major Festivals of Ulldecona this year, which will take place from August 30 to September 7. Born in Ulldecona in 1964, he started working at a family supermarket as a butcher at the age of 19, and by 23, he ventured to open a chicken and paella stand in Peñíscola, where he discovered his passion for cooking. In 1992, together with his brothers, he transformed an old restaurant space in Ulldecona to establish Les Moles. Al principi, era un establiment de cuina tradicional a la brasa, però va optar per involucrar-se personalment a la cuina, apostant per una formació autodidacta. Dos anys més tard, Carme Sauch es va unir al negoci, i actualment, amb la col·laboració dels seus fills Pau i Roger, continua gestionant-lo en l’entorn familiar. Anys d’estudi, esforç i experiència van fer que el 2010 obtingués el primer dels dos Sol Repsol que té actualment, i el 2014, una estrella Michelin. Des de 2023, compta amb una estrella verda Michelin que reconeix el seu compromís amb la sostenibilitat. La seva cuina d’autor fusiona ingredients locals amb tècnica, creativitat i un toc de diversió. Promueve una filosofía sostenible mediante la agricultura biodinámica, la energía solar, y el manejo responsable del agua y los residuos. Es autor de ‘Les Moles.’ «Cocina y territorio» (2018) y «La cuina de sempre per a la gent d’avui» (2022) son dos libros donde el segundo presenta más de 60 recetas tradicionales catalanas adaptadas para el siglo XXI, recopilando así su herencia culinaria. Este año, Jeroni Castell será el encargado de dar el pregón durante las Festes Majors de Ulldecona, según informa EbreDigital.cat.
Jeroni Castell Vidall, chef and owner of Restaurant Les Moles, will be this year’s announcer for the Major Festivities of Ulldecona, which will take place from August 30 to September 7. Originari d’Ulldecona, nascut en 1964, va iniciar la seva carrera laboral en un supermercat familiar com a carnisser als 19 anys. A l’edat de 23 anys, va decidir fer un canvi i obrir un […] Aquest any, Jeroni Castell serà el pregoner de les Festes Majors d’Ulldecona, segons un article d’EbreDigital.cat.
Jeroni Castell Vidall, chef and owner of Restaurant Les Moles, will be the announcer for the Major Festivals of Ulldecona this year, which will take place from August 30 to September 7. Born in Ulldecona in 1964, he started working at a family supermarket as a butcher at the age of 19, and by 23, he ventured to open a chicken and paella stand in Peñíscola, where he discovered his passion for cooking. In 1992, together with his brothers, he transformed an old restaurant space in Ulldecona to establish Les Moles. Al principi, era un establiment de cuina tradicional a la brasa, però va optar per involucrar-se personalment a la cuina, apostant per una formació autodidacta. Dos anys més tard, Carme Sauch es va unir al negoci, i actualment, amb la col·laboració dels seus fills Pau i Roger, continua gestionant-lo en l’entorn familiar. Anys d’estudi, esforç i experiència van fer que el 2010 obtingués el primer dels dos Sol Repsol que té actualment, i el 2014, una estrella Michelin. Des de 2023, compta amb una estrella verda Michelin que reconeix el seu compromís amb la sostenibilitat. La seva cuina d’autor fusiona ingredients locals amb tècnica, creativitat i un toc de diversió. Promueve una filosofía sostenible mediante la agricultura biodinámica, la energía solar, y el manejo responsable del agua y los residuos. Es autor de ‘Les Moles.’ «Cocina y territorio» (2018) y «La cuina de sempre per a la gent d’avui» (2022) son dos libros donde el segundo presenta más de 60 recetas tradicionales catalanas adaptadas para el siglo XXI, recopilando así su herencia culinaria. Este año, Jeroni Castell será el encargado de dar el pregón durante las Festes Majors de Ulldecona, según informa EbreDigital.cat.