Les cuines i la terra de la província de Tarragona fan un pas endavant. Enguany, els paladars de la ciutadania que visiti el sud de Catalunya podrà veure i viure iniciatives a on els plats i el producte seran els protagonistes. La Federació d’Associacions d’Empreses d’Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT) organitza 37 jornades gastronòmiques. […] La Fira Àpat posarà a l’aparador els productes gastronòmics de proximitat de la demarcació és un article de EbreDigital.cat.
Les cuines i la terra de la província de Tarragona fan un pas endavant. Enguany, els paladars de la ciutadania que visiti el sud de Catalunya podrà veure i viure iniciatives a on els plats i el producte seran els protagonistes. La Federació d’Associacions d’Empreses d’Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT) organitza 37 jornades gastronòmiques. Des dels calçots i les carxofes del Baix Gaià, passant per l’arròs ganxet de Reus, el calamar de Salou, el Romesco de Tarragona o el xató del Vendrell, l’AEHT fa bandera dels productes insígnia de cada territori per posicionar la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre com un destí enogastronòmic de primera.. Més estrelles que mai. Dins d’aquest context, les estrelles de Tarragona brillen amb llum pròpia. Els 13 restaurants amb Soles Repsol i Estrella Michelín de la província de Tarragona, agrupats sota el paraigua del Consell d’Experts de l’AEHT impulsen el destí gastronòmic amb la seva cuina d’alt nivell.. Fira ÀPAT, el gran aparador del producte de proximitat. Fira ÀPAT, l’esdeveniment de referència en la promoció dels productes de proximitat, celebrarà aquesta cinquena edició del 10 al 12 de maig al Recinte Firal de Reus. L’esdeveniment reunirà productors, distribuïdors, restauradors i professionals del sector en un espai dedicat a la gastronomia de qualitat i la innovació alimentària.. Les jornades obertes al públic estaran centrades en el descobriment i degustació de productes de proximitat a través de tastos, presentacions i activitats divulgatives. Entre les activitats destacades hi haurà el tast de cafè amb El Rusc, una sessió sobre els beneficis de la mel artesanal, la presentació de la Guia dels Millors Olis de Catalunya a càrrec d’Agustí Romero de l’IRTA Mas Bové i un tast sensorial d’Avellanes de Reus amb Ester Gomis, presidenta de la DOP Avellana de Reus.. Les inscripcions particulars es poden fer a través de la web www.fira-apat.cat.. DATES, HORARIS I UBICACIÓ. Dissabte 10 de maig: de 16.00 a 22.00 h. Diumenge 11 de maig: d’11.00 a 16.00 h. I Trobada professional de la gastronomia i el producte de Costa Daurada i Terres de l’Ebre. En el mateix marc de Fira ÀPAT, l’AEHT impulsa aquesta trobada per a professionals de l’hostaleria, la restauració, les botigues i les institucions de tota Catalunya. La jornada inclourà una exposició de productes de proximitat, demostracions culinàries amb xefs reconeguts i un espai de networking ‘Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025 – Costa Daurada i Terres de l’Ebre’, amb la participació de destacades personalitats del sector gastronòmic, que parlaran i debatran sobre el present i el futur de la cuina i el producte de proximitat.. Entre les activitats programades destaquen una taula rodona amb 4 cuiners Estrella, una degustació de vermut a càrrec de Reus Promoció, un tast i demostració culinària amb cítrics de l’Ajuntament d’Alcanar, la presentació del cas d’èxit d’Oli Cometes, guanyador de la Medalla d’Or als premis New York International Olive Oil Competition 2024, i una demostració d’innovació tecnològica amb forns UNOX.. Les inscripcions professionals es poden fer a través de la web www.fira-apat.cat.. Fira ÀPAT compta amb el suport d’Estrella Damm, UNOX, el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus.. La Fira Àpat posarà a l’aparador els productes gastronòmics de proximitat de la demarcació és un article de EbreDigital.cat.
Les cuines i la terra de la província de Tarragona fan un pas endavant. Enguany, els paladars de la ciutadania que visiti el sud de Catalunya podrà veure i viure iniciatives a on els plats i el producte seran els protagonistes. La Federació d’Associacions d’Empreses d’Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT) organitza 37 jornades gastronòmiques. Des dels calçots i les carxofes del Baix Gaià, passant per l’arròs ganxet de Reus, el calamar de Salou, el Romesco de Tarragona o el xató del Vendrell, l’AEHT fa bandera dels productes insígnia de cada territori per posicionar la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre com un destí enogastronòmic de primera.. Més estrelles que mai. Dins d’aquest context, les estrelles de Tarragona brillen amb llum pròpia. Els 13 restaurants amb Soles Repsol i Estrella Michelín de la província de Tarragona, agrupats sota el paraigua del Consell d’Experts de l’AEHT impulsen el destí gastronòmic amb la seva cuina d’alt nivell.. Fira ÀPAT, el gran aparador del producte de proximitat. Fira ÀPAT, l’esdeveniment de referència en la promoció dels productes de proximitat, celebrarà aquesta cinquena edició del 10 al 12 de maig al Recinte Firal de Reus. L’esdeveniment reunirà productors, distribuïdors, restauradors i professionals del sector en un espai dedicat a la gastronomia de qualitat i la innovació alimentària.. Les jornades obertes al públic estaran centrades en el descobriment i degustació de productes de proximitat a través de tastos, presentacions i activitats divulgatives. Entre les activitats destacades hi haurà el tast de cafè amb El Rusc, una sessió sobre els beneficis de la mel artesanal, la presentació de la Guia dels Millors Olis de Catalunya a càrrec d’Agustí Romero de l’IRTA Mas Bové i un tast sensorial d’Avellanes de Reus amb Ester Gomis, presidenta de la DOP Avellana de Reus.. Les inscripcions particulars es poden fer a través de la web www.fira-apat.cat.. DATES, HORARIS I UBICACIÓ. Dissabte 10 de maig: de 16.00 a 22.00 h. Diumenge 11 de maig: d’11.00 a 16.00 h. I Trobada professional de la gastronomia i el producte de Costa Daurada i Terres de l’Ebre. En el mateix marc de Fira ÀPAT, l’AEHT impulsa aquesta trobada per a professionals de l’hostaleria, la restauració, les botigues i les institucions de tota Catalunya. La jornada inclourà una exposició de productes de proximitat, demostracions culinàries amb xefs reconeguts i un espai de networking ‘Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025 – Costa Daurada i Terres de l’Ebre’, amb la participació de destacades personalitats del sector gastronòmic, que parlaran i debatran sobre el present i el futur de la cuina i el producte de proximitat.. Entre les activitats programades destaquen una taula rodona amb 4 cuiners Estrella, una degustació de vermut a càrrec de Reus Promoció, un tast i demostració culinària amb cítrics de l’Ajuntament d’Alcanar, la presentació del cas d’èxit d’Oli Cometes, guanyador de la Medalla d’Or als premis New York International Olive Oil Competition 2024, i una demostració d’innovació tecnològica amb forns UNOX.. Les inscripcions professionals es poden fer a través de la web www.fira-apat.cat.. Fira ÀPAT compta amb el suport d’Estrella Damm, UNOX, el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus.. La Fira Àpat posarà a l’aparador els productes gastronòmics de proximitat de la demarcació és un article de EbreDigital.cat.