El sector de la restauració a la Ribera d’Ebre continua sent una font important d’ocupació, però els empresaris es troben amb dificultats per trobar personal qualificat. Per donar resposta a aquesta necessitat, s’ha posat en marxa una nova edició de la formació per a auxiliars en serveis de restauració, enfocada en els perfils d’ajudant de cuina, cambrer […] La Ribera d’Ebre impulsa una nova formació per a auxiliars en serveis de restauració és un article de EbreDigital.cat.
Facebook Instagram WhatsApp Telegram YouTube. abr.Abella Rock 2025CategoriaFires i FestesPoblacióEl Perelló. Mostrar més esdeveniments
El sector de la restauració a la Ribera d’Ebre continua sent una font important d’ocupació, però els empresaris es troben amb dificultats per trobar personal qualificat. Per donar resposta a aquesta necessitat, s’ha posat en marxa una nova edició de la formació per a auxiliars en serveis de restauració, enfocada en els perfils d’ajudant de cuina, cambrer i cambrera. El curs ha començat aquest dimarts, 1 d’abril, i el president del Consell Comarcal, Francesc Barbero, ha donat la benvinguda: “Us demanem que aprofiteu el curs perquè té possibilitats d’inserció laboral. També vull que sapigueu que és un curs gratuït per a vosaltres, però costa diners a l’administració pública i, a més, hi ha gent que s’ha quedat fora. Per tant, us demano que us esforceu i aprofiteu el curs”.. Segons les darreres dades, el 68,6% de la població activa de la comarca està ocupada en el sector serveis, amb prop de 400 persones treballant en l’hostaleria. No obstant això, la restauració presenta un desenvolupament inferior al d’altres comarques, i els empresaris han expressat la necessitat de trobar personal amb les competències adequades per cobrir les vacants.. Aquest programa formatiu, impulsat des del projecte Ribera d’Ebre VIVA, que es realitza per segon any consecutiu, ofereix una formació pràctica de 200 hores. Inclou 30 hores d’orientació i inserció laboral, 125 hores d’elaboracions bàsiques culinàries i 45 hores de servei de barra i sala. A més, els participants tenen l’oportunitat de fer pràctiques no laborals en empreses del sector.. L’acció formativa es desenvolupa a les instal·lacions del Bar – Restaurant Lo Sirgador de Móra d’Ebre, on els participants aprenen en un entorn real sota la supervisió d’un professional amb experiència. El programa també fa valdre el producte local i la venda de proximitat, fent ús de matèries primeres de la comarca.. El perfil dels 12 participants és divers: 5 tenen menys de 30 anys, 4 entre 30 i 45, i 3 superen els 45 anys. Hi ha una paritat entre homes i dones, i la majoria no té experiència prèvia en el sector.. Amb aquesta iniciativa, es busca facilitar la inserció laboral en un sector amb demanda de professionals, millorant la qualificació i oferint noves oportunitats a les persones residents de la Ribera d’Ebre.. Què és Ribera d’Ebre VIVA?. Ribera d’Ebre VIVA és un projecte integrat d’abast territorial que combina accions de promoció de l’ocupació i desenvolupament local, coordinat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i amb el suport dels ajuntaments, entitats i empreses de la comarca. Està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.. La Ribera d’Ebre impulsa una nova formació per a auxiliars en serveis de restauració és un article de EbreDigital.cat.