L’impacte econòmic, la tecnologia i el futur de la gastronomia al nostre territori centren el V Fòrum Econòmic de les Terres de l’Ebre que té lloc al pavelló firal en el marc de la 79a edició de la fira Expoebre. Una temàtica que s’ha decidit pel fet que Catalunya ha estat designada com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, una iniciativa impulsada per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme que confirma la consolidació d’un model turístic innovador i regeneratiu on la revolució gastronòmica va més enllà del restaurant i obre també les portes a descobrir el territori i la producció alimentària local i singular. La regidora de Promoció Econòmica, Pilar Caballé, i el president de la Cambra de Comerç, Francesc Faiges, han inaugurat el fòrum en què participen una seixantena de persones.
Experts com Marina Eidler, col·laborada del Hub FoodTech & Nutrion; el xef Vicent Guimerà; la cuinera i formadora Margaret Nofre; la xef i defensora de la cuina de proximitat Maria Nicolau; el gerent de la Cambra de Comerç, Francesc Minguell i l’estudiant del Grau Superior de direcció de cuina de l’Escola d’Hoteleria de l’institut Dertosa, Roque del Castillo, han participat en les ponències i taula rodona del matí. “Aquest esdeveniment és una excel·lent plataforma per tal de compartir idees innovadores, enfortir aliances i promoure el creixement sostenible de la indústria gastronòmica, un sector que té un important impacte en l’economia local, genera ocupació, impulsa el turisme i fomenta la innovació”, ha dit la regidora de Promoció Econòmica.
El V Fòrum Econòmic de les Terres de l’Ebre continua a la tarda amb la xerrada ‘Economia i gastronomia: una conversa teatralitzada’ entre el director del Campus Terres de l’Ebre de la URV, Xavier Farré i el sostdirector de la Càtedra d’Economia Local i Regional Terres de l’Ebre de la URV, Pau Galiana. També tindrà lloc una experiència disruptiva, liderada per T-Valley amb la participació del xef Cristian López, el fundador de Kensho, Humbert Contí i el sommelier Jordi Garcia en què s’abordaran qüestions com el futur de la gastronomia, l’aplicació de la intel·ligència artificial en l’àmbit culinari, l’ús de productes de proximitat en combinació amb la tecnologia i nous models de negoci digitals en el sector gastronòmic.
Finalment, la cloenda del fòrum anirà a càrrec del director del Campus Terres de l’Ebre de la URV, Xavier Farré i l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan. “La gastronomia va més enllà del sector de la restauració, obre també les portes a descobrir el territori i la producció alimentària local i singular”, ha manifestat l’alcalde, que ha recordat també que diumenge la tarda es presentarà en paper el llibre blanc del turisme gastronòmic a Tortosa. “És una eina per enfocar el turisme gastronòmic com un element de desenvolupament sostenible i respectuós amb la singularitat local”, ha dit Jordan.
L’impacte econòmic i la innovació en la gastronomia centren el V Fòrum Econòmic de les Terres de l’Ebre és un article de EbreDigital.cat.
L’impacte econòmic, la tecnologia i el futur de la gastronomia al nostre territori centren el V Fòrum Econòmic de les Terres de l’Ebre que té lloc al pavelló firal en el marc de la 79a edició de la fira Expoebre. Una temàtica que s’ha decidit pel fet que Catalunya ha estat designada com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, una iniciativa impulsada per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme que confirma la consolidació d’un model turístic innovador i regeneratiu on la revolució gastronòmica va més enllà del restaurant i obre també les portes a descobrir el territori i la producció alimentària local i singular. La regidora de Promoció Econòmica, Pilar Caballé, i el president de la Cambra de Comerç, Francesc Faiges, han inaugurat el fòrum en què participen una seixantena de persones.. Experts com Marina Eidler, col·laborada del Hub FoodTech & Nutrion; el xef Vicent Guimerà; la cuinera i formadora Margaret Nofre; la xef i defensora de la cuina de proximitat Maria Nicolau; el gerent de la Cambra de Comerç, Francesc Minguell i l’estudiant del Grau Superior de direcció de cuina de l’Escola d’Hoteleria de l’institut Dertosa, Roque del Castillo, han participat en les ponències i taula rodona del matí. “Aquest esdeveniment és una excel·lent plataforma per tal de compartir idees innovadores, enfortir aliances i promoure el creixement sostenible de la indústria gastronòmica, un sector que té un important impacte en l’economia local, genera ocupació, impulsa el turisme i fomenta la innovació”, ha dit la regidora de Promoció Econòmica.. El V Fòrum Econòmic de les Terres de l’Ebre continua a la tarda amb la xerrada ‘Economia i gastronomia: una conversa teatralitzada’ entre el director del Campus Terres de l’Ebre de la URV, Xavier Farré i el sostdirector de la Càtedra d’Economia Local i Regional Terres de l’Ebre de la URV, Pau Galiana. També tindrà lloc una experiència disruptiva, liderada per T-Valley amb la participació del xef Cristian López, el fundador de Kensho, Humbert Contí i el sommelier Jordi Garcia en què s’abordaran qüestions com el futur de la gastronomia, l’aplicació de la intel·ligència artificial en l’àmbit culinari, l’ús de productes de proximitat en combinació amb la tecnologia i nous models de negoci digitals en el sector gastronòmic.. Finalment, la cloenda del fòrum anirà a càrrec del director del Campus Terres de l’Ebre de la URV, Xavier Farré i l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan. “La gastronomia va més enllà del sector de la restauració, obre també les portes a descobrir el territori i la producció alimentària local i singular”, ha manifestat l’alcalde, que ha recordat també que diumenge la tarda es presentarà en paper el llibre blanc del turisme gastronòmic a Tortosa. “És una eina per enfocar el turisme gastronòmic com un element de desenvolupament sostenible i respectuós amb la singularitat local”, ha dit Jordan.. L’impacte econòmic i la innovació en la gastronomia centren el V Fòrum Econòmic de les Terres de l’Ebre és un article de EbreDigital.cat.
L’impacte econòmic, la tecnologia i el futur de la gastronomia al nostre territori centren el V Fòrum Econòmic de les Terres de l’Ebre que té lloc al pavelló firal en el marc de la 79a edició de la fira Expoebre. Una temàtica que s’ha decidit pel fet que Catalunya ha estat designada com a Regió […] L’impacte econòmic i la innovació en la gastronomia centren el V Fòrum Econòmic de les Terres de l’Ebre és un article de EbreDigital.cat.
L’impacte econòmic i la innovació en la gastronomia centren el V Fòrum Econòmic de les Terres de l’Ebre – EbreDigital.cat. Facebook Instagram WhatsApp Telegram YouTube. «}. maig19a Fira de l’Arròs i el Comerç de l’AldeaCategoriaFires i FestesPoblacióL’Aldea. Del 25 d’abril al 3 de maig | Forn de la Canonja (Tortosa) Exposició ‘Pete Seeger, el poder transformador de la cançó’ Dijous 1 de maig | 18:30h | Espai de la Jota (Tortosa) Taller de cançons de Pete Seeger, amb Arturo Gaya. > Gratuït amb reserva prèvia. Divendres 2 de maig | 18:30h | Espai de la Jota (Tortosa) Taller de cançons de Pete Seeger, amb Rah-mon Roma. > Gratuït amb reserva prèvia. Dissabte 3 de maig | 20:30h | Forn de la Canonja (Tortosa) Sopar cantat. Durant el sopar hi haurà un record al concert clandestí del 1971 al Bar Llopart del barri de Sants, amb l’assistència de Jordi Llopart. > Reserva prèvia. Diumenge 4 de maig | Passeig de les Moreres (Benifallet) Navegant l’Ebre en l’aniversari de Pete Seeger 11:00h | Passeigs amb el llagut Benifallet. Reserva prèvia. 13:00h | Dinar popular. Reserva prèvia. 14:30h | Concert participatiu. Gratuït. 16:00h | Concert amb Tren Seeger i Els Seegers. Gratuït.. «}. maigNavegant l’Ebre en l’aniversari de Pete SeegerCategoriaCulturaPoblacióBenifallet. maig21a Fira Gastronòmica de la SéniaCategoriaFires i Festes,GastronomiaPoblacióLa Sénia. Enguany, el festival se celebra el mes de maig, i el tret de sortida serà dijous 15 de maig, amb la celebració de la gala de lliurament de premis del Concurs de Vins amb DO Terra Alta que, un any més, se celebrarà a l’Esglèsia del Poble Vell de Corbera. L’acte estarà amenitzat per la poesia musicalitzada a ritme de jazz de Laura Garí.. Un cop finalitzada la gala de premis, se servirà el sopar que, com és ja tradició, anirà a càrrec de Vicent Guimerà, xef guardonat amb una Estrella Michelin pel seu restaurant L’Antic Molí d’Ulldecona.. El divendres 16, l’epicentre del festival es trasllada a Gandesa, que acollirà una de les novetats d’aquesta edició de la Primavera: el Tardeo DO Terra Alta, un espai de trobada on es podran tastar vins monovarietals de garnatxes blanques i garnatxes peludes, i maridar-los amb les propostes gastronòmiques de Vicent Guimerà.. El tardeo tindrà lloc a partir de les 19 h a la Plaça del Comerç de Gandesa, i arrencarà amb la Xaranga Estrella Band. El grup de les Terres de l’Ebre serà l’encarregat d’animar les dues primeres hores d’aquest acte, que s’allargarà fins a les 23 h, amb la música de Dj. Mando.. Prèviament a la celebració del tardeo, els fans del programa Els Teloners de Rac1, mitjà oficial de la tercera edició de la Primavera DO Terra Alta, tindran l’oportunitat d’assistir a la seva emissió en directe, que tindrà lloc des de la mateixa Plaça del Comerç de 15 h a 16 h.. Dissabte 17, a les 12 h, la Plaça Major de Batea acollirà una nova edició de la Mostra de Vins DO Terra Alta. Els assistents podran gaudir d’una àmplia gamma de propostes vinícoles que aniran des de les tradicionals garnatxes blanques fins als vins joves d’aquesta anyada, passant pels vins premiats en l’edició del Concurs de Vins amb DO Terra Alta, que s’haurà celebrat el dijous.. Com cada any, els vins de la DO es podran maridar amb propostes gastronòmiques de proximitat, i un ampli programa cultural d’artistes de les Terres de l’Ebre. A més, a les 12:30 h, el programa Viatja Bé de Rac1 s’emetrà des de la mateixa Plaça Major, amb protagonisme de la Ruta de Vins de la DO Terra Alta.. «}. maig3a edició Primavera DO Terra AltaCategoriaFires i Festes,Gastronomia. maigPrimavera DO Terra Alta ConcertsCategoriaEspectacles,GastronomiaPoblacióBatea. maig“Tardeo Solidari” a Mítics Club l’AldeaCategoriaActe solidariPoblacióL’Aldea. Properament entrades als concerts a Ebreticket i a l’Ajuntament. Consulta el programa aquí. «}. maig2a Edició de Tasta VilalbaCategoriaFires i FestesPoblacióVilalba dels Arcs. A més, podràs gaudir d’un tast de vins i vermuts del territori.. Durant tot el dia, hi haurà servei de food trucks i ambientació musical per acompanyar la jornada amb bon ritme i bon gust.. T’hi esperem!. Dissabte 31 de maig. Plaça de l’Arenal. A partir de les 11:00h. Consulta el programa aquí. «}. maigII Fira MiravetCategoriaFires i FestesPoblacióMiravet. Mostrar més esdeveniments