La riquesa i qualitat dels olis d’oliva verge extra de les Terres de l’Ebre seran uns dels grans protagonistes del 1r Mercat de l’Oli Nou, que se celebrarà del 21 al 23 de novembre en el centre de Barcelona. Serà una oportunitat única per apropar el sabor de les Terres de l’Ebre als barcelonins que […] L’oli d’oliva verge extra de les Terres de l’Ebre, protagonista del primer Mercat de l’Oli Nou que se celebra a Barcelona és un article de EbreDigital.cat.
La riquesa i qualitat dels olis d’oliva verge extra de les Terres de l’Ebre seran uns dels grans protagonistes del 1r Mercat de l’Oli Nou, que se celebrarà del 21 al 23 de novembre en el centre de Barcelona. Serà una oportunitat única per apropar el sabor de les Terres de l’Ebre als barcelonins que podran, no només descobrir els olis de la DOP Baix Ebre- Montsià i de la DOP Oli Terra Alta, així com el de 10 productors de la zona -alguns d’ells, sense DOP-, sinó que també podran comprar els seus olis primerencs allà mateix o demanar-los per a rebre’ls a casa.. Els productors que participaran en el certamen, que ocuparà la cèntrica Plaça de Catalunya de Barcelona, són: Mussol Verd (Baix Ebre), Agrícola de Godall – Lácrima Olea (DOP Baix Ebre-Montsià), Olis de Santa Bárbara (DOP Baix Ebre-Montsià), Oliareté (Ribera d’Ebre), Olis Gran Bouque (Ribera d’Ebre), Olivers de l’Ebre – Millas (Ribera d’Ebre), Agrícola Sant Josep Coop (DOP Oli Terra Alta), Az-Azeytun (Terra Alta), Caterra (DOP Oli Terra Alta), i La Gaeta (DOP Oli Terra Alta). Deu firmes olivareres que portaran el seu millor oli de primera premsada, alguns d’ells de les varietats autòctones farga, sevillenca i morrut, típiques de la DOP Baix Ebre-Montsià. Uns olis equilibrats, d’afruitat verd i d’intensitat mitjana, amb una amargor lleugera i picant de tipus mitjà.. I també de les varietats empeltre i arbequina, típiques de la DOP Oli Terra Alta, que fan olis més dolços i d’afruitat lleuger, amb aromes que poden recordar l’ametlla i la nou.. Uns olis de la DOP Oli Terra Alta que farà servir la cuinera Ada Parellada en la seva sessió de cuina en directe. Serà el dissabte 22, a l’escenari central del Mercat de l’Oli Nou, quan la xef i propietària del Semproniana (Barcelona) mostrarà la versatilitat dels olis nascuts a la Terra Alta en una sessió titulada “La tècnica del confitat, la conserva del sabor”, una exhibició de cuina plena de sensibilitat on desplegarà els seus amplis coneixements de la cuina de l’oli.. D’altra banda, els olis de la DOP Baix Ebre-Montsià seran protagonistes d’una altra sessió de cuina, la que oferirà també el dissabte 22, Carlota Claver, cuinera restaurant La Gormanda (Barcelona). La xef demostrarà per què “l’ingredient secret a la cuina” és l’OOVE.. Un aparador de la varietat i qualitat de l’OOVE català. Impulsat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, a través de PRODECA, la Promotora dels aliments catalans, el primer Mercat de l’Oli Nou, reunirà durant tres dies a 50 productors d’oli d’oliva verge extra català.. Serà del 21 al 23 de novembre, quan l’emblemàtica plaça de Catalunya de Barcelona es convertirà, per primera vegada, en aparador de l’oli d’oliva verge extra català. La proposta es completarà amb una oferta gastronòmica de cuina catalana i una aula de tast amb xerrades i demostracions en directe guiades per experts de la divulgació de la cultura de l’oli.. Serà, per tant, una oportunitat única a tastar el territori català a través del seu or líquid, perquè cada ampolla d’oli d’oliva verge extra atresora paisatge i guarda històries d’esforç i tradició. Així com descobrir també la seva versatilitat a la cuina, conèixer trucs i secrets d’un producte que, tot i ser tan estimat, és moltes vegades un gran desconegut.. El Mercat de l’Oli Nou també permetrà als visitants comprar oli d’oliva verge extra de primera premsada sense intermediaris, directament dels productors, en línia amb l’objectiu de l’esdeveniment d’apropar l’oli d’oliva verge extra al públic barceloní, fer valdre aquest ingredient culinari tan nostre, símbol de la dieta mediterrània, així com donar visibilitat al sector oleícola català i reforçar el vincle entre productors i ciutadania.. Una experiència gastronòmica gratuïta i per a tothom. A més de convertir-se en un mercat obert i gratuït, la Plaça Catalunya de Barcelona, acollirà moltes més experiències, pensades per a famílies, joves i foodies. Entre totes les propostes, destacaran els tallers i exhibicions de cuina en directe a l’aula gastronòmica, amb cuiners i cuineres d’arreu del territori. A més de l’Ada Parellada i la Carlota Claver també passaran per l’escenari del certamen altres professionals de la cuina de la talla d’Iñaki Aldrey (A Tempo), Adriana Carcereny (Rasoterra), Ada Parellada (Semproniana), Susana Aragón, Iolanda Bustos, Jordi Àvila, i el mestre pastisser i xocolater Oriol Balaguer.. A més, també es podrà assistir a sessions de tastos i xerrades de la mà de l’IRTA, l’Associació XOOC, el Gremi de Bacallaners de Catalunya o La Gastronòmica, que en la seva sessió “Arrels i fusió: un viatge per la cuina catalana a través de l’oli d’oliva” (diumenge, 16.30h) oferiran tres tastets d’oli d’oliva verge extra per a redescobrir les nostres arrels culinàries: pa amb oli, pa amb tomàquet i pa amb xocolata, tres símbols de la cuina catalana que ens conviden a reflexionar sobre l’origen dels ingredients i la riquesa d’una cuina que, des de fa segles, és fusió de cultures.. El Mercat de l’Oli Nou, en definitiva, pretén ser una gran festa de l’OOVE, on també hi haurà foodtrucks amb cuina de proximitat i temporada, elaborada amb oli nou com a protagonista; una barra de vins catalans, que permetrà maridar els tastos; i un espai de degustació amb taules i cadires per gaudir de l’ambient del mercat.. En definitiva, un esdeveniment que combinarà gastronomia, cultura i divulgació. Un aparador i mercat que vol esdevenir cita anual imprescindible del calendari gastronòmic de la ciutat i de tot Catalunya i que s’estrena aquest novembre de 2025, coincidint amb l’any en què Catalunya és Regió Mundial de la Gastronomia, reafirmant, d’aquesta manera, el paper central del producte local i de la nostra cuina.. L’oli d’oliva verge extra de les Terres de l’Ebre, protagonista del primer Mercat de l’Oli Nou que se celebra a Barcelona és un article de EbreDigital.cat.
La riquesa i qualitat dels olis d’oliva verge extra de les Terres de l’Ebre seran uns dels grans protagonistes del 1r Mercat de l’Oli Nou, que se celebrarà del 21 al 23 de novembre en el centre de Barcelona. Serà una oportunitat única per apropar el sabor de les Terres de l’Ebre als barcelonins que podran, no només descobrir els olis de la DOP Baix Ebre- Montsià i de la DOP Oli Terra Alta, així com el de 10 productors de la zona -alguns d’ells, sense DOP-, sinó que també podran comprar els seus olis primerencs allà mateix o demanar-los per a rebre’ls a casa.. Els productors que participaran en el certamen, que ocuparà la cèntrica Plaça de Catalunya de Barcelona, són: Mussol Verd (Baix Ebre), Agrícola de Godall – Lácrima Olea (DOP Baix Ebre-Montsià), Olis de Santa Bárbara (DOP Baix Ebre-Montsià), Oliareté (Ribera d’Ebre), Olis Gran Bouque (Ribera d’Ebre), Olivers de l’Ebre – Millas (Ribera d’Ebre), Agrícola Sant Josep Coop (DOP Oli Terra Alta), Az-Azeytun (Terra Alta), Caterra (DOP Oli Terra Alta), i La Gaeta (DOP Oli Terra Alta). Deu firmes olivareres que portaran el seu millor oli de primera premsada, alguns d’ells de les varietats autòctones farga, sevillenca i morrut, típiques de la DOP Baix Ebre-Montsià. Uns olis equilibrats, d’afruitat verd i d’intensitat mitjana, amb una amargor lleugera i picant de tipus mitjà.. I també de les varietats empeltre i arbequina, típiques de la DOP Oli Terra Alta, que fan olis més dolços i d’afruitat lleuger, amb aromes que poden recordar l’ametlla i la nou.. Uns olis de la DOP Oli Terra Alta que farà servir la cuinera Ada Parellada en la seva sessió de cuina en directe. Serà el dissabte 22, a l’escenari central del Mercat de l’Oli Nou, quan la xef i propietària del Semproniana (Barcelona) mostrarà la versatilitat dels olis nascuts a la Terra Alta en una sessió titulada “La tècnica del confitat, la conserva del sabor”, una exhibició de cuina plena de sensibilitat on desplegarà els seus amplis coneixements de la cuina de l’oli.. D’altra banda, els olis de la DOP Baix Ebre-Montsià seran protagonistes d’una altra sessió de cuina, la que oferirà també el dissabte 22, Carlota Claver, cuinera restaurant La Gormanda (Barcelona). La xef demostrarà per què “l’ingredient secret a la cuina” és l’OOVE.. Un aparador de la varietat i qualitat de l’OOVE català. Impulsat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, a través de PRODECA, la Promotora dels aliments catalans, el primer Mercat de l’Oli Nou, reunirà durant tres dies a 50 productors d’oli d’oliva verge extra català.. Serà del 21 al 23 de novembre, quan l’emblemàtica plaça de Catalunya de Barcelona es convertirà, per primera vegada, en aparador de l’oli d’oliva verge extra català. La proposta es completarà amb una oferta gastronòmica de cuina catalana i una aula de tast amb xerrades i demostracions en directe guiades per experts de la divulgació de la cultura de l’oli.. Serà, per tant, una oportunitat única a tastar el territori català a través del seu or líquid, perquè cada ampolla d’oli d’oliva verge extra atresora paisatge i guarda històries d’esforç i tradició. Així com descobrir també la seva versatilitat a la cuina, conèixer trucs i secrets d’un producte que, tot i ser tan estimat, és moltes vegades un gran desconegut.. El Mercat de l’Oli Nou també permetrà als visitants comprar oli d’oliva verge extra de primera premsada sense intermediaris, directament dels productors, en línia amb l’objectiu de l’esdeveniment d’apropar l’oli d’oliva verge extra al públic barceloní, fer valdre aquest ingredient culinari tan nostre, símbol de la dieta mediterrània, així com donar visibilitat al sector oleícola català i reforçar el vincle entre productors i ciutadania.. Una experiència gastronòmica gratuïta i per a tothom. A més de convertir-se en un mercat obert i gratuït, la Plaça Catalunya de Barcelona, acollirà moltes més experiències, pensades per a famílies, joves i foodies. Entre totes les propostes, destacaran els tallers i exhibicions de cuina en directe a l’aula gastronòmica, amb cuiners i cuineres d’arreu del territori. A més de l’Ada Parellada i la Carlota Claver també passaran per l’escenari del certamen altres professionals de la cuina de la talla d’Iñaki Aldrey (A Tempo), Adriana Carcereny (Rasoterra), Ada Parellada (Semproniana), Susana Aragón, Iolanda Bustos, Jordi Àvila, i el mestre pastisser i xocolater Oriol Balaguer.. A més, també es podrà assistir a sessions de tastos i xerrades de la mà de l’IRTA, l’Associació XOOC, el Gremi de Bacallaners de Catalunya o La Gastronòmica, que en la seva sessió “Arrels i fusió: un viatge per la cuina catalana a través de l’oli d’oliva” (diumenge, 16.30h) oferiran tres tastets d’oli d’oliva verge extra per a redescobrir les nostres arrels culinàries: pa amb oli, pa amb tomàquet i pa amb xocolata, tres símbols de la cuina catalana que ens conviden a reflexionar sobre l’origen dels ingredients i la riquesa d’una cuina que, des de fa segles, és fusió de cultures.. El Mercat de l’Oli Nou, en definitiva, pretén ser una gran festa de l’OOVE, on també hi haurà foodtrucks amb cuina de proximitat i temporada, elaborada amb oli nou com a protagonista; una barra de vins catalans, que permetrà maridar els tastos; i un espai de degustació amb taules i cadires per gaudir de l’ambient del mercat.. En definitiva, un esdeveniment que combinarà gastronomia, cultura i divulgació. Un aparador i mercat que vol esdevenir cita anual imprescindible del calendari gastronòmic de la ciutat i de tot Catalunya i que s’estrena aquest novembre de 2025, coincidint amb l’any en què Catalunya és Regió Mundial de la Gastronomia, reafirmant, d’aquesta manera, el paper central del producte local i de la nostra cuina.. L’oli d’oliva verge extra de les Terres de l’Ebre, protagonista del primer Mercat de l’Oli Nou que se celebra a Barcelona és un article de EbreDigital.cat.
